Velkommen til Friluftshund.net- friluftsliv med hund og naturglede

    Kjappe fakta:

  • Dato: 1.6- 3.6 2007
  • Sted: Femund jakt- og fuglehundskole
  • Hva slags aktivitet: Trening på fuglekontakt og ro i oppflukt
  • Arrangør: Rypejentene
  • Hvordan var det: Lærerikt og nyttig, med flere gode tips for veien videre.
  • Jobbe videre med: Grunndressuren, jeg må bli mer konsekvent og sette krav til utførelse
  • femund07

Rypejentesamling hos

Femund jakt- og fuglehundskole

Første helgen i Juni 2007 var vi en liten gruppe rypejenter som samlet oss for en sosial og lærerrik helg hos Knut Øtmo hos Femund jakt- og fuglehundskole i Femundsmarka.

Fredag kveld dro jeg og Rex spente avsted for vår første fuglehundsamling. Vel er jeg oppvokst med fuglehund, men det er noe helt annet når man plutselig har ansvar for trening og lære på egenhånd. Så jeg så virkelig frem til å få noen tips og ideer for hvordan man skal trene en fuglehund. Vi satt på med to meget hyggelige individer: Mona og hennes irsksetter Spike. Vi hadde en fin tur opp igjennom Østerdalen og vel fremme møtte vi hunder og hyggelige folk på alle kanter. Fredagskvelden ble stort sett brukt til å finne seg til rette på hyttene og litt sosialisering før lørdag og samlingsstart.

Vi startet lørdagen tidlig med lufting og foring av hunder og eiere, før ferden gikk til Femund jakt- og fuglehundskole. Vi startet med å fortelle litt om oss selv og hva vi ønsket av helgen før vi satte i gang med fuglearbeidet. Siden dette var min og Rex sin første gag på duetrening startet vi helt på grunnnivå og jobbet oss opp derfra. Rex var som forventet myk og lettdressert og satt stort sett bra hele lørdagen ved provokasjon med due. Knut mente det var en dressurbarhund med potensial, men det kom frem at vi ikke hadde jobbet så mye sammen. Mellom duearbeids- øktene trente vi på grunndressuren, hadde litt teori og koste oss litt med å se på de andre ekvipasjene.
Lørdagskvelden var det god middag med påfølgende sosialisering før slitne hunder og eiere falt til ro før en ny dag.

På søndag fortsatte vi der vi stoppet på lørdag og Rex fikk prøvd seg på ett par slipp med du lagt ut i terrenget. Vi hadde ett par ok situasjoner der han satte seg omtrentlig som han skulle, men vi hadde også en situasjon der han dro hele terrenget rundt etter duen. Ikke helt heldig.
For videre trening mente Knut det var viktig at jeg fokuserte på å være konsekvent, tydelig og sette krav til Rex, samt at jeg burde trene en del videre på grunndressuren. Spesielt inkallingen kunne trenge litt innstramming fant vi ut denne helgen. Knut sa også at en kommando bare skal sies en gang før man handler. Helgen ble avsluttet med en oppsummering med tips før vi vendte snuter og poter hjem igjen

Alt i alt var det en lærerrik helg hos mamma og pappa sin oppdretter (Tjappo er en Femundshund). Vi lærte en god del, fikk sett Rex i aksjon og fikk en pekepinn på veien videre. Det var ikke alt ved Knut sine metoder jeg var enig i, men det er jo litt derfor man også drar på kurs. For å finne sin vei gjennom jungelen av tilbud, tanker og ideer. Vi tar med oss det vi likte og jobber videre med de nye kunnskapene fra en interessant, trivelig og nyttig helg i Femund.

Tilbake til artikkelsiden

Sigrid og Rex kontakt: friluftshund(a)gmail.com