Velkommen til Friluftshund.net- friluftsliv med hund og naturglede

Sigrid

Sigrid

Sigrids CV og kvalifikasjoner

Sigrid er den tobente delen av denne siden og den som står bak det meste av tekst og innhold, riktignok med Rex som svært populært motiv på bildene :)

Jeg er født engasjert, positiv, sta og "herlig ærlig" (som min gode venn Victoria så galant sier det). Selv om jeg er født og oppvokst i "Oslogryta" har jeg så og si fått friluftslivet inn med morsmelka. Turer til fjells eller i skogen har vært en naturlig del av livet mitt siden jeg ble født. Etter at videregående var fullført søkte jeg et avbrekk fra skolegangen og nye utfordringer. Løsningen ble et fantastisk år under nordlyshimmelen på Øytun folkehøgskole i Alta. Blant hundemøkk, vom, sleder, hundeglam og valper tilbrakte jeg et år med fantastiske mennesker, tøffe utfordringer og unike opplevelser. Et år jeg aldri ville vært foruten. Om naturens gleder kanskje hadde blitt litt glemt i "ungdomsopprøret", ble suget mot naturen, følelsen av å høre hjemme og nysgjerrigheten vekket og styrket sterkt dette året i nord.
Det var ingen tvil; det var i nærhet med naturen mitt liv skulle tilbringes.

Høsten 2006 startet jeg på en bachelorgrad i Utmarksturisme ved Høgskolen i Hedmark, avd Evenstad. Her tilbragte jeg ett år blant skog, ulv, bjørn, elg og jegere med natur, friluftsliv, bærekraft og forvaltning på menyen. Jeg fikk også reise til Tanzania for å studere internasjonal naturforvaltning. En lærerik og unik tur. Etter dette første året gikk veien til Lillehammer for to år. Her studerte jeg blant annet reiseliv, prosjektledelse, bærekraftig samfunn og politikk. Bacheloren min fullførte jeg våren 2009 med en bacheloroppgave om hvordan reisende ble påvirket av stedene de reiser til.
Etter bacheloren tok jeg et årsstudium i utviklingsstudier ved Universitet i Agder, før jeg høsten 2010 begynte på en master i naturforvaltning ved Universitetet for miljø- og biovitenskap . Her har jeg fordypet meg i naturbasert reiseliv og miljøpolitikk. Våren 2013 leverer jeg masteroppgaven min der jeg har undersøkt beiteeffekter av sau på fugl. Feltarbeidet gjorde jeg selv sommeren 2011 mens jeg tilbrakte nesten en måned alene på en seter i Hol kommune, Buskerud. En veldig lærerik og givende måned der jeg ikke bare fikk innsikt i forskerlivet, men også lærte mye om meg selv.

Jeg brenner i all hovedsak for tre ting: bærekraftig bruk av natur- og miljøressursene våre, naturgleden et aktivt friluftsliv med hund gir og at flest mulig skal få oppleve gleden naturen og friluftslivet gir. Gjennom studietiden har dette engasjementet bare blitt styrket.

Hunder og friluftsliv er noe som alltid har vært en del av livet mitt.Den første hunden i familien kom i hus to år før jeg ble født og jeg har gjennom hele oppveksten vært aktivt deltagende i hundeholdet. Det være seg fôring, valpedressur eller småturer med pappas glade gordonsettere (ja da, er nok arvelig rasebelastet der ;)

Jeg har gjennom studiene og opplevelsene fått en stadig sterkere tilknytting til naturen og selv om hundetrening, lydighet, jakt, språk/ kommunikasjon, metoder og annet knyttet til hund og hundesport er spennende, er det, og vil det nok alltid være, som turkamerat og felles naturvenn Rex og kommende hunder kommer til å fungere. Ingenting slår å sitte under en blinkende stjernehimmel ved ett sprakende bål og dele gleden over enkeltheten, stillheten og de gode historiene med venner mens den lodne pelsen kryper inntil.
Dette er min komplette lykke, hadde det vært enklere å få til hadde jeg gjerne levd i skogen eller til fjells hele året, hele tiden:)

Sigrid og Rex kontakt: friluftshund(a)gmail.com