Velkommen til Friluftshund.net- friluftsliv med hund og naturglede

I bokhylla: På tur med hund

Jeg har etterhvert fått samlet meg opp en god del bøker om både hund, hundetrening, friluftsliv og naturopplevelser. Jeg vil etterhvert komme med anmeldelser av flere av disse bøkene, og først ut blir det nyeste tillegget i samlingen: På tur med hund, forfattet av hundekjøreren Nina Skramstad

Så vidt jeg vet er dette den første boken som handler om det generelle friluftslivet med hund. Boken tar grovt sett med seg det meste man bør tenke på og for meg blir den på mange måter hundeversjonen av "Veien til villmarka" forfattet av Trond Strømdahl (for de som måtte ha bladd i den).

Nina begynner boken sin der friluftslivet med hund også begynner for de fleste: ved valget av en firbeint turkamerat, etterfulgt av ett kapittel om livet med en ny hund i huset. Hun kommer med flere gode ideer, og ikke minst en liste over ting man bør tenke igjennom før man går til anskaffelse av hund. Meget positivt. Hun kommer også med alternative løsninger for de som ikke har mulighet til å eie egen hund av ulike grunner, noe jeg synes er bra at blir tatt med da svært mye hundelitteratur baserer seg på at man eier egen hund.
Videre i boken tar Nina oss igjennom ulike sesonger og former for friluftsliv med hund, fra fjellturer sommerstid til telturer vinterstid. Hun kommer tips om trening, utstyr og aktiviteter. Hun er innom både kløving, sykling, svømming, overnatting og snørekjøring, mye og variert som sagt.
Nina har også med ett kapittel om transport av hund, med gode tips også til kollektivtransport. Boken avsluttes med kapitler om fôring av aktive hunder og stell av hunden på tur, som også inkluderer ett kort delkapittel om førstehjelp. Helt avslutningsvis har Nina en god liste med nyttige lenker for oss friluftsglade hundeeiere. En svært fin og nyttig liste spør dere meg.

Så, det var kjapt innholdet og hva synes jeg om boken? Det er ikke uten grunn at jeg sammenlignet den med "Veien til Villmarka". "På tur med hund" er en lettlest grunnbok om friluftsliv med hund. For oss som har vært en del på tur er mye av det kanskje litt selvforklarende, men allikevel nyttig lesing for å friske opp minne eller få svar på enkle ting man måtte ha bruk for. For de som ikke har vært så mye på tur før tør jeg påstå at denne boken er ett godt sted å begynne. På en enkel og lettfattelig måte lærer Nina oss det viktigste om turlivet med hund. Boken er morsom lesing, med flere historier fra Ninas eget hundeliv (eller historier lånt av venner) og massevis av flotte bilder som viser bredden og gleden ved hundelig friluftsliv. Er du glad i hund og friluftsliv er dette absolutt en bok som er verdt en plass i bokhylla, selv om den kanskje gir mer til en nybegynner enn en dreven friluftshund :)

Tilbake til artikkelsiden

Sigrid og Rex kontakt: friluftshund(a)gmail.com