Rex sine hundevenner


Denne siden er dedikert til Rex sine 4-beinte pelskamerater i det ganske land. Generelt knytter ikke Rex sterke bånd med noen, men disse hundene har iallefall hatt/ har en større plass i Rex sitt liv enn de fleste andre på hans vei.

Tjappo

Tjappo må vel sies å være Rex sin absolutt beste venn her i verden. Deres vennskap begynte sommeren 07 da Rex var onkel Kul og Tjappo var en liten og uskyldig valp. Nå har Tjappo vokst seg både stor og sterk, han løper glatt fra Rex (og pappa) på fjellet og har blitt en svært så selvsikker jeger, men likefullt digger han min raggete hund. Og kjærligheten er gjensidig. Om mamma eller pappa kommer på besøk med bilen uten Tjappo blir Rex dypt skuffet (han logrer som regel bare ved synet av en passat), på lik linje med at Tjappo blir svært så såret av meg om jeg kommer hjem uten å ha med meg Rex. Sist det skjedde løp Tjappo til romdøra mi og lette etter Rex hver dag i en uke. Tjappo er en overskuddshund av dimensjoner. Han er alltid klar for lek og sprell, men legger seg med ett brak om ingen er med han. Plassen ved siden av/ oppå Rex er som regel den beste han kan få. En over-optimist som kan få de fleste i godt humør, med mindre han blir redd for noe for da boffer han fælt:P

Aiko

Aiko er pelsballen til en av mine beste venner, Kristine, og etter ett års trivelig samboerskap med onkel Rex har også Aiko joinet fanklubben til lurvesettern. Og Aiko kommer nok på en god andreplass når det kommer til Rex sine beste venner. De har lekt og bøllet masse rundt på Lillehammer, og selv om ting har blitt litt mer sivilisert etter at Aiko ble voksen er fortsatt gjensynsgleden STOR hver gang de møtes. Aiko har også etterhvert blitt så voksen at han har skjønt at Rex er en sart liten hund og moderert sin til tider voldsomme glede, til Rex sin store lykke. Gutta går godt overens og Aiko deler mer enn gjerne sengeplasser og tepper med Rex, men den blå pipeleken, den er Aiko sin. En god turkamerat med en like friluftsgal eier som meg. Bor for tiden i nabobygda, med masse morsomme hester, velduftende kaniner og namme-nam hestebæsj (i allefall for de som liker slikt:P) så etter ett års seperasjon får gutta sett litt mer til hverandre, noe de begge setter pris på.

Tyra

Tyra var vel på en måte kjæresten til Rex en liten stund. Hun er en småskeptisk gordon x noe mystisk blanding og tilhører Sigrids halvgale venn Pia. Hun flyttet inn i leiligheten vår på Lillehammer til Rex sin store lykke. En rolig, snill og søt liten tispe som straks ble noe Rex falt for. Han skrudde på all sin sjarm fra dag en og etterhvert ga frøkna etter. Hun lærte han ett og annet triks, bla at man kan løpe inn og ut gjennom vinduet (det er heldigvis glemt nå) og de hadde mang en morsom lekestund på plassen. Nå bor de litt for langt fra hverandre til å sees så ofte, men da de møttes i sommer var gjensynsgleden like stor (iallefall hos Rex, Tyra var kanskje noe mer måteholden).

Shana

Jeg er ikke helt sikker på om det å sette Shana opp blant Rex sine venner her helt riktig. Shana er nemlig dronningen over alle dronninger og Rex har en dyptgående respekt for denne noe sære Oslo-damen. Men hun tilhører familien, og så lenge Rex oppfører seg etter regelboka hennes setter begge pris på hverandre. Shana liker at Rex er rolig og Rex liker henne rett og slett fordi hun er en tispe (han er jo hannhund tross alt...). Hun er en hund med enorm personlighet og ingen her i verden kan få henne til å gjøre noe hund ikke vil. Hun har HD og med det litt svake hofter, men ikke tro at det stopper denne jaktmaskinen! I høst måtte pappa omtrent kaste seg over henne for å få stoppet henne fra å jakte seg selv helt i stykker. Hun vet hvor hun vil skapet skal stå, elsker sine mennesker og blir dypt fornærmet om hun ikke får oppmerksomhet når man kommer på besøk. Fremmede derimot får klar beskjed om her kommer du ikke inn uten godkjenning og det bjeffes høylytt, men så lenge du er venn med de tobeinte roer hun seg fort. En herlig gammel dame:)

Sigrid og Rex kontakt: friluftshund(a)gmail.com